hosting menu left
hosting menu right

top of hosting header
hosting servers box banner
hosting plan ico 2 ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
  • ΠΤΥΧΙΟ ΑΓΓΛΙΚΩΝ TOEIC
  • ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  • Εξετάσεις κάθε 2 εβδομάδες
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2011
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
hosting plan ico 3 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Καζαμπάκα 8 - Πλατεία Δικαστηρίων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • ΤΗΛ: 24410-21130
  • FAX: 24410-73999
  • EMAIL1: info@e-sl.gr


bottom of hosting header
website hosting main area top

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   Σκοπός Σκοπός του σεμιναρίου είναι όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων έχουν τη δυνατότητα με το σεμινάριο αυτό να αποκτήσουν τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις, για το σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη συντήρηση διαδικτυακών ιστοτόπων. Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια του Web Design: Σχεδιασμός, υλοποίηση, δημοσίευση και συντήρηση-ανανέωση ενός Joomla Site Τι είναι το Joomla; Το Joomla είναι μια εφαρμογή την οποία μπορούμε να «κατεβάσουμε» ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο η οποία μπορεί αν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία απλών αλλά και επαγγελματικών ιστοσελίδων. Σε ποιούς απευθυνόμαστε; Γραφίστες Αποφοίτους ΑΕΙ & ΤΕΙ Φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ Μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, Επαγγελματίες, Ανέργους σε υπαλλήλους και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που να θέλουν να δημιουργήσουν και να ενημερώνουν εύκολα και οικονομικά το εταιρικό site. σε υπαλλήλους Δημοσίων Οργανισμών που να θέλουν να ενημερώνουν εύκολα την ιστοσελίδα της υπηρεσίας τους. Προαπαιτούμενες γνώσεις Δεν απαιτείται εμπειρία ή γνώσεις σχετικά με τη δημιουργία ιστοσελίδων ή  προγραμματισμό. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει απλά να έχουν καλές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών σε επίπεδο χρήστη (MS Office & Internet) και ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Χαρακτηριστικά - Παροχές 4-5 άτομα σε κάθε τμήμα Κάθε εκπαιδευόμενος χρησιμοποιεί έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή, με τα προγράμματα που απαιτούνται. Χρήση video-projector. Παρέχονται σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 30 ώρες ΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος του σεμιναρίου είναι 340 €

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

«  Φεβρουάριος 2023  »
ΔευΤρίΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση
ypepthΣυνεδρίασε σήμερα, 15/02/2011, για πρώτη φορά το Συμβούλιο Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, με θέμα ημερήσιας διάταξης «το Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης», παρουσία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι Πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), της ΑΔΕΔΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών.

Σκοπός του Συμβουλίου είναι η υποβοήθηση του σχεδιασμού και ο συντονισμός της εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής Διά Βίου Μάθησης.

Για την ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, πατήστε εδώ.
Για την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού, Φώφης Γεννηματά, πατήστε εδώ.
Για την ομιλία της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, πατήστε εδώ.
Για την ομιλία του Υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου, πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
 
Ψηφιακά φροντιστήρια για μαθητές

Προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις στη νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Τα δημόσια διαδικτυακά φροντιστήρια άρχισαν να λειτουργούν. Εάν κάποιος μαθητής Γ΄ Λυκείου ή καθηγητής πληκτρολογήσει http: //www. study4exams. gr θα βρεθεί στην πρώτη προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας για το ψηφιακό φροντιστήριο. «Αγαπητέ μαθητή της Γ΄ Λυκείου, με τον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές - Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», το υπουργείο εγκαινιάζει μια νέα δράση, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις» πληροφορεί η ιστοσελίδα.

Περισσότερα...
 
Περισσότερο σχολείο, λιγότερη ύλη

diabasmaΕπέκταση του υποχρεωτικού ωραρίου ως τις 3 το μεσημέρι στα δημοτικά και ως τις 4 στο γυμνάσιο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνεται τις επιπλέον αυτές ώρες στα δημόσια σχολεία; Αυτό για το οποίο πληρώνουν σήμερα πολλές οικογένειες τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της χώρας: Μελέτη! Τα παιδιά θα διαβάζουν στο σχολείο το μάθημά τους για την επόμενη ημέρα και θα γυρίζουν στο σπίτι «ελεύθερα δραστηριοτήτων» για να ξεκουραστούν ή να διασκεδάσουν. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», το δίπτυχο των αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας είναι το εξής: διπλές ώρες διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα υποδομής (Νέα και Αρχαία Ελληνικά, ξένη γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες, Θρησκευτικά, Κοινωνικές επιστήμες- Ιστορία) και πολύ λιγότερη ύλη. Ενα πρώτο βήμα έγινε εφέτος με τη μείωση της ύλης στα σχολεία, ενώ θα επεκταθεί την επόμενη χρονιά με περαιτέρω μείωσή της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: "ΤΟ ΒΗΜΑ"

 

 
Ισχύς Πιστοποιητικών Φορέων Γνώσης Χειρισμού Η/Υ

OEEKΣύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/23866 / 27-10-2010 Απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ. παρατείνεται η ισχύς:
1. για ένα ακόμη έτος, δηλ. μέχρι 31-12-2011, των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest και ICT Hellas, τα οποία εκδόθηκαν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. και η ισχύς τους έληγε την 31-12-2010.
2. μέχρι 31/12/2011 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν μέχρι 31/12/2008 από τον ΟΕΕΚ.
3. μέχρι 31/12/2011 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. φορείς ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest, ICT Hellas, Key-Cert, Acta, i-Skills, TELEFOS CERT. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους και μέχρι 31/12/2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: ΟΕΕΚ

 

 
Tα Αγγλικά στην πρώιμη ηλικία

daskalosΣύμφωνα με τις οδηγίες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Παν. Αθηνών  τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας δεν μαθαίνουν «με το μυαλό», όπως οι έφηβοι και οι ενήλικες που έχουν αναπτύξει την κανότητα για αναλυτικές και συνθετικές γνωσιακές διεργασίες, για αφαιρετική και επαγωγική σκέψη. Μαθαίνουν μέσα από την πράξη και το παιχνίδι –χρησιμοποιώντας τη γλώσσα (και όχι μεταγλώσσα για να διδαχθούν κανόνες που τη διέπουν). Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα, τα παιδιά καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί όταν θέλουν να επικοινωνήσουν με ενήλικες, με συνομιλήκους τους, με φανταστικούς ήρωες, κτλ. Ο/Η εκπαιδευτικός της ξένης γλώσσας θα πρέπει να φροντίζει να δημιουργούνται συνθήκες για διάδραση και επικοινωνία. Δραστηριότητες όπως οι ρίμες και τα τραγούδια βοηθούν στην επικέντρωση στην προφορά των λέξεων, στη δομή και τον επιτονισμό των προτάσεων. Οι ιστορίες και τα παραμύθια είναι πλούσιες πηγές γλώσσας και νοημάτων οικείων στα παιδιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: "ESOS.GR"

 

 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΑΠ (2011 - 2012)

eapΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΑΠ (2011 - 2012)

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ

 

 

 
Εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

pentagwno_473_355Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Ικάρων.
Οι θέσεις αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για ωρομίσθιο διδακτικό προσωπικό, και έχουν ως εξής:
-πενήντα πέντε (55) θέσεις στο ΓΕΕΘΑ
-τριακόσια πενήντα (350) άτομα στο ΓΕΣ
-εικοσιοκτώ (28) άτομα στο ΓΕΝ
-ενενήντα επτά (97) άτομα στο ΓΕΑ
-εκατόν τριάντα τέσσερα (134) άτομα στη Σχολή Ικάρων
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Έλληνες πολίτες αλλά και εκείνοι των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι μέχρι 64 ετών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: NEWSIT

 

 
Τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

eksetaseisΑνακοινώθηκαν κι επισήμως σήμερα απ το υπ. Παιδείας τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: ESOS.GR

 

 
ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

pinakasΤο hitech µάθηµα σπάει τα χωροταξικά όρια του σχολείου
«ΣΧΗΜΑΤΙΣΕ ΜΟΥ µε ένα βελάκι τη ναυτική εκστρατεία του Ναπολέοντα» ζητά η φιλόλογος από τον µαθητή και εκείνος σηκώνεται στον smartboard και δείχνει την Αγγλία. Το µήνυµα που εµφανίζεται, όµως, τον διορθώνει: «Οχι απόβαση, εκστρατεία».
Δεν πρόκειται για σκηνή από ταινία επιστηµονικής φαντασίας αλλά για µια συνηθισµένη ώρα διδασκαλίας στο µάθηµα Ιστορίας της Β’ Λυκείου, στο Ελληνοαµερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυµα (Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού).
Από τη φετινή σχολική χρονιά τέθηκε σε εφαρµογή η πιο σύνθετη µορφή του ηλεκτρονικού - διαδραστικού συστήµατος διαχείρισης µαθηµάτων (Course Μanagement System, CΜS). Ανακοινώσεις, links σχετικά µε το µάθηµα, έξτρα πηγές, ανάρτηση της ηµερήσιας παράδοσης, chat καθώς και ολόκληρη η διδακτέα ύλη είναι ορισµένες από τις εφαρµογές που διαθέτει το CΜS. Οπως εξηγεί η συνδιευθύντρια του Κολλεγίου Αθηνών κ. Πολυάνθη Τσίγκου, εγκαταλείπεται το µάθηµα στη γνωστή µορφή του, δεν εγκαταλείπεται όµως το βιβλίο ούτε καταργείται. «Δεν παρέχουµε στους µαθητές έτοιµη γνώση αλλά το πιο πλούσιο υλικό ώστε να συνδυάσουν τα στοιχεία. Επιπλέον, το CΜS και ένα κοινωνικό εργαλείο, στο οποίο επικοινωνούν καθηγητές και µαθητές».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ"

 

 
Νέο πρόγραμμα στην Α΄ Λυκείου από το 2011

ekpaideutikoiΣε πλήρη αναδιάρθρωση του λυκείου από την επόμενη χρονιά προχωράει το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα της νέας Α΄ Λυκείου, το οποίο παρουσιάζει η «Κ», περιλαμβάνει 24 ώρες υποχρεωτικών μαθημάτων, 10 ώρες μαθημάτων επιλογής από τέσσερα θεματικά «καλάθια» και δύο κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Ηδη, πάντως, το πρόγραμμα της Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που παρουσίασε η «Κ» στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, άνοιξε τον διάλογο, προκαλώντας ταυτόχρονα εντονότατες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς κλάδους που διδάσκουν μαθήματα των Θετικών Eπιστημών, Πληροφορική, Iστορία και Bιολογία. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου που θα εφαρμοσθεί από το σχολικό έτος 2011 - 2012 διαρθρώνεται ως εξής:
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΠΗΓΗ: "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

 

 
Ριζικές αλλαγές στη Β΄ και Γ΄ Λυκειου

adobe_reader_vs-nitro-thumb-mediumΡιζικές αλλαγές στη Β΄ και Γ΄ Λυκειου.

Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε την αντιστοιχη σελίδα της "Καθημερινής" σε pdf

 

 

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2


website hosting main area bottom